voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht
Recepten Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten

Kristalpudding met rode wijn en bosvruchten

ingredi├źnten

1 mandarijn

750 milliliter rode wijn

1 vanillestokje

1 kaneelstokje

10 blaadjes witte gelatine

100 gram suiker

450 gram diepvriesbosvruchten

5 blaadjes munt


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Boen de mandarijn schoon en snijd deze doormidden. Verwarm de wijn met het vanillestokje, het kaneelstokje en de mandarijn zonder te koken. Laat 10 minuten trekken.
  • 2 Week de gelatine in ruim koud water. Los de suiker op in de warme wijn. Schep de vanille, de kaneel en de mandarijn uit de wijn.
  • 3 Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de iets afgekoelde wijn. Zet het pannetje met wijn in een bak met ijswater en roer tot de wijn gelei begint te worden.
  • 4 Schep 400 gram bosvruchten er voorzichtig door en giet het mengsel in de vorm. Laat de pudding in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
  • 5 Trek de pudding zonder dat deze scheurt voorzichtig iets los van de zijkant.
  • 6 Leg een schaal op de vorm en stort de pudding. Garneer met de rest van de bosvruchten en blaadjes munt.

bereidingstip

Lekker met blanke vla waaraan vanillemerg uit het stokje is toegevoegd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 4 gram