online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
10 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Krokant hambakje met cranberrycompote

Krokant hambakje met cranberrycompote

ingrediënten

400 gram cranberry's

200 gram rietsuiker

2 kruidnagels

kaneelstokje

olie

20 plakken serranoham

20 plakken rauwe hammen

2 takjes rozemarijn


benodigdheden

muffinvorm

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de cranberry’s met de suiker, kruidnagels, kaneel en 4 eetlepels water. Roer goed door en verwarm op een lage stand tot de cranberry’s uit elkaar vallen.
  • 2 Laat 2 minuten zachtjes koken en laat daarna in een kom afkoelen tot lauwwarm. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat suiker. Dek af en houd warm.
  • 3 Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Zet de muffinvorm omgekeerd op de bakplaat.
  • 4 Vet de bolle vormen licht in met een kwastje olie, en bekleed elk vormpje met 2 plakjes ham. Druk alle naadjes goed aan en bak de hambakjes in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin.
  • 5 Laat wat afkoelen en krokant worden voordat je ze van de vorm haalt. Zet de bakjes rechtop op een schaal of bord.
  • 6 Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje uit de cranberry’s en verdeel de cranberrycompote over de hambakjes. Garneer met wat rozemarijn.

bereidingstip

Gebruik je voor dit recept een muffinvorm met kleine holtes? Dan is 1 plak ham per bakje genoeg.


voedingswaarde

energie 140 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 7 gram