online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus

Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus

ingrediënten

3 eiwitten

50 gram suiker

300 milliliter slagroom

2 zakjes vanillesuiker

50 gram schuimkransjes

3 eetlepels kokosrasp

200 milliliter espressokoffie

200 gram pure chocolade

50 gram boter

4 takjes rode bessen


benodigdheden

springvorm

vershoudfolie

  • 1 Klop de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is.
  • 2 Klopt de slagroom met de vanillesuiker dik lobbig. Spatel er luchtig de koekjes, kokos en eiwitten door.
  • 3 Schep het mengsel in de springvorm. Dek af met vershoudfolie en bevries de taart 3-4 uur tot het mengsel stijf is.
  • 4 Verwarm de koffie met de chocolade en boter tot een glanzende saus. Bestrooi het taartje met kokos en garneer met de rode bessen.
  • 5 Snijd het taartje met een warm mes in punten en serveer met de espressosaus.


voedingswaarde

energie 785 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 9 gram