online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
Recepten Krokante asperges met ham

Krokante asperges met ham

ingredi├źnten

400 gram groene asperges

150 gram gekookte ham

2 eetlepels bloem

1 eiwit

100 gram paneermeel

100 milliliter arachideolie

100 milliliter zonnebloemolie


  • 1 Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af.
  • 2 Kook de asperges in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water af en laat ze drogen op keukenpapier.
  • 3 Wikkel de asperges per 2 stuks in een plakje ham maar laat de kopjes vrij.
  • 4 Rol deze pakketjes door de bloem en daarna door het geklopte eiwit. Rol ze vervolgens door het paneermeel en laat ze een uurtje in de koelkast opstijven.
  • 5 Verwarm de olie in een wijde pan en frituur de pakketjes per 4 stuks rondom goudbruin.
  • 6 Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Lekker met een sausje van zure room, mosterd en gehakte kruiden.

wijnadvies

Traditioneel wordt er Elzasser wit bij asperges geschonken, vooral Pinot Blanc en Pinot Gris. Neem bijvoorbeeld de heerlijke wijnen van Arthur Metz. Maar ook ander wit smaakt bijzonder goed bij deze groentedelicatesse: Chardonnay en Sauvignon Blanc bijvoorbeeld.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 12 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier