voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Krokante asperges met sojadip

Krokante asperges met sojadip

ingrediënten

400 gram groene asperges

4 eetlepels bloem

150 gram bloem

225 milliliter koolzuurhoudend bronwater

1 eiwit

frituurolie

4 eetlepels sojasaus

1 rode peper

1 eetlepel sesamolie

1 theelepel azijn


  • 1 Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges. Strooi 4 eetlepels bloem op een bord.
  • 2 Meng de bloem met zout, peper en het (bruisend) water tot een beslag. Klop het eiwit stijf en schep het door het beslag. Er mogen klontjes inzitten.
  • 3 Verhit de olie tot 170°C. Haal de asperges eerst door de bloem, daarna door het beslag en frituur ze in circa 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en serveer bij de gefrituurde asperges.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 18 gram