voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
Recepten Krokante groentebolletjes met satésaus

Krokante groentebolletjes met satésaus

ingrediënten

frituurolie

200 gram witte kool

1 stengel bleekselderij

2 teentjes knoflook

2 lente-/bosuitjes

50 gram taugé

1 winterwortel

200 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

150 milliliter groentebouillon

400 milliliter satésaus kant-en-klaar

seroendeng


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de frituurolie tot 180ºC.
  • 2 Meng de kool met de bleekselderij, knoflook, bosui, taugé en wortel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng de bloem met het bakpoeder en strooi over de groenten. Giet er wat bouillon bij en kneed door elkaar. Voeg extra bouillon toe als het geheel te droog is.
  • 4 Vorm met 2 natte lepels of een ijsknijper bollen van het groentemengsel en frituur deze in de olie goudbruin en krokant. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
  • 5 Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer de groentebolletjes met de saus.
  • 6 Bestrooi de satésaus eventueel met seroendeng.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 13 gram