voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
25 min.
nagerecht
recepten Krokante ijsbol met mangoroom

Krokante ijsbol met mangoroom

ingrediënten

liter roomijs

50 gram paneermeel

50 gram hazelnoten

50 gram kokosrasp

2 eieren

4 eetlepels bloem

frituurolie

2 mango's

200 milliliter kokosmelk

theelepel kardemompoeder


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Bekleed een platte schaal met bakpapier. Schep er 4 grote bollen ijs op en zet deze 1 uur terug in de diepvries.
  • 2 Strooi een mengsel van het paneermeel, de hazelnoten en de kokos in een diep bord.
  • 3 Rol, eventueel met een plastic handschoen aan, de ijsbollen snel eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermengsel.
  • 4 Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt). Doe de bloem in een derde diep bord.
  • 5 Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de diepvries.
  • 6 Rol ze daarna nogmaals door bloem, eiwit en paneermengsel. Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn.
  • 7 Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de diepvries. Dit kan allemaal van tevoren.
  • 8 Pureer de ingrediënten voor de mangoroom. Verhit de olie tot 180°C.
  • 9 Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant.
  • 10 Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mangoroom.

wijnadvies

Lekker fris-zoete Yellow Tail Moscato met belletjes of een wat zoeter-vollere Castillo de las Almenas Moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 11 gram