voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Krokante kalkoenpie met bloemkool en broccoli

Krokante kalkoenpie met bloemkool en broccoli

ingrediënten

bloemkool

250 gram broccoli

500 gram kalkoenfilets

3 eetlepels olijfolie

1 bosje lente-/bosui

50 gram bloem

250 milliliter kippenbouillon

300 milliliter melk

1 eetlepel kerriepoeder

1 pak filodeeg

100 gram boter


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Vet de taartvorm in.
  • 2 Was de bloemkool en broccoli en gaar de roosjes met aanhangend vocht afgedekt 2-3 minuten op 800 Watt in de magnetron.
  • 3 Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper. Verhit de olie en bak de kalkoen hierin rondom lichtbruin.
  • 4 Roer de bloemkool, broccoli, bosui en bloem erdoor en bak 2-3 minuten.
  • 5 Voeg de bouillon en melk in gedeelten toe zodat een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met kerrie, zout en peper.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 7 Bestrijk 5 vellen filodeeg met de helft van de gesmolten boter en leg ze kruislings gestapeld in de vorm. Laat het deeg iets overhangen.
  • 8 Schep de vulling erop en sla het deeg terug over de vulling.
  • 9 Bestrijk de rest van de deegvellen met de overige boter en leg het deeg iets verkreukeld op de vulling.
  • 10 Bak de pie in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

bereidingstip

Vervang de kalkoenfilet door kipfilet of blokjes varkensfricandeau.. Voeg in plaats van kerriepoeder 1 eetlepel fijngehakte salie toe.

wijnadvies

Chardonnay, zoals Eco of Sensas. Of rosé, bijvoorbeeld Que Mas en Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 43 gram