voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
30 min.
lunch
recepten Krokante kipfingers met nectarinesalsa

Krokante kipfingers met nectarinesalsa

ingrediënten

frituurolie

500 gram kipfilets

6 eetlepels bloem

1 mespunt kerriepoeder

2 eieren

150 gram pinda’s

125 gram fijn broodkruim

3 nectarines

1 kleine rode ui

1 theelepel tabasco

2 eetlepels verse koriander

2 eetlepels citroensap


  • 1 Verhit de olie tot 180°C. Strooi de bloem in een diep bord. Haal de kiprepen door de bloem.
  • 2 Meng de kerriepoeder door de eieren en giet dit mengsel in een diep bord. Haal de bebloemde kiprepen erdoor.
  • 3 Meng de pinda's met het broodkruim. Haal de kip erdoor. Druk de buitenste laag goed aan en zet de kip 15 minuten in de koelkast.
  • 4 Meng intussen de ingrediënten voor de salsa.
  • 5 Frituur enkele kiprepen tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Laat ze goed uitlekken en afkoelen in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer ze koud met de salsa.

bereidingstip

Serveer de kipfingers in een puntzakje van bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 49 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier