voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Krokante knolselderij

Krokante knolselderij

ingrediënten

1 grote knolselderij

4 eetlepels citroensap

1 theelepel zout

100 gram bloem

100 milliliter zonnebloemolie

50 gram verse bladselderij

50 gram belegen kaas

25 gram walnoten

1 teentje knoflook

125 milliliter zonnebloemolie

125 milliliter arachideolie


  • 1 Pureer de ingrediënten van de dressing, behalve de olie. Giet de olie er in een straaltje bij terwijl u goed klopt.
  • 2 Besprenkel de selderijplakken met citroensap. Meng het zout door de bloem.
  • 3 Verhit de olie in een wok of koekenpan.
  • 4 Haal de selderijplakken door de bloem en bak ze in 2 minuten per kant bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Serveer ze besprenkeld met de dressing.

bereidingstip

Lekker bij de varkenshaas en de kabeljauw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 7 gram