online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Krokante kokosgarnalen met mangodip

Krokante kokosgarnalen met mangodip

ingrediënten

300 gram cocktailgarnalen

300 gram garnalen

1 limoen

75 gram bloem

2 eieren

50 gram panko

50 gram fijn broodkruim

25 gram kokosrasp

frituurolie

1 mango

3 eetlepels zoete chilisaus

2 eetlepels sinaasappelsap

2 eetlepels koriander


benodigdheden

keukenpapier

8 cocktailprikkers

  • 1 Besprenkel de garnalen met het limoensap. Verdeel de bloem over een diep bord. Klop de eieren met zout en peper los in een tweede bord. Meng de limoenrasp met de panko en kokos in een derde bord.
  • 2 Pureer voor de dip de mango met de chilisaus en sinaasappelsap. Roer de koriander erdoor.
  • 3 Verhit de frituurolie tot 160ºC. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermengsel. Frituur de garnalen in porties in circa 2 minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de garnalen met de mangodip.

bereidingstip

Neem grote garnalen uit de diepvries, laat ontdooien en dep goed droog.. Vervang het sinaasappelsap in de dip door kokosmelk.


voedingswaarde

energie 245 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 10 gram