online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Krokante kokosmousse

Krokante kokosmousse

ingredi├źnten

8 bokkenpootjes

4 blaadjes gelatine

150 milliliter kokosmelk

2 eetlepels gembersiroop

2 eetlepels honing

200 milliliter volle yoghurt

1 eiwit

125 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

theelepel kaneelpoeder

6 takjes aalbessen


  • 1 Verkruimel de koekjes boven 6 glazen of bakjes.
  • 2 Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk zonder te koken.
  • 3 Knijp de gelatine uit en los deze op in de kokosmelk. Laat iets afkoelen en roer de gembersiroop en yoghurt erdoor.
  • 4 Klop het eiwit stijf. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker, spatel deze door het eiwit en daarna door het yoghurtmengsel.
  • 5 Schep het in de glazen en zet het afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast (of een dag van tevoren).
  • 6 Garneer het gerecht met een vleugje kaneelpoeder en een takje aalbessen.


voedingswaarde

energie 290 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 6 gram