online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Krokante peren met vanilleroom

Krokante peren met vanilleroom

ingrediënten

4 handperen

2 eetlepels blanke rozijnen

2 eetlepels bosvruchtenjam

2 eetlepels abrikozenjam

1 theelepel kaneelpoeder

8 plakjes filodeeg

50 gram boter

200 milliliter crème fraîche

200 milliliter slagroom

vanillestokje

1 zakje vanillesuiker


benodigdheden

1 appelboor

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren en laat de steeltjes eraan.
  • 2 Boor de klokhuizen vanaf de onderkant uit de peren. Meng de rozijnen met jam en kaneelpoeder. Vul de perenholten hiermee.
  • 3 Leg 2 plakken filodeeg kruislings op elkaar en bestrijk ze met wat gesmolten boter.
  • 4 Leg de peer in het midden en vouw het deeg aan de bovenkant om de steeltjes. Bestrijk de buitenkant met de rest van de gesmolten boter.
  • 5 Zet de peren op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
  • 6 Serveer ze lauwwarm met geklopte crème fraîche of slagroom waaraan vanille is toegevoegd.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 7 gram