voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Krokante peren met vanilleroom

Krokante peren met vanilleroom

ingrediënten

4 handperen

2 eetlepels blanke rozijnen

2 eetlepels bosvruchtenjam

2 eetlepels abrikozenjam

1 theelepel kaneelpoeder

8 plakjes filodeeg

50 gram boter

200 milliliter crème fraîche

200 milliliter slagroom

vanillestokje

1 zakje vanillesuiker


benodigdheden

1 appelboor

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren en laat de steeltjes eraan.
  • 2 Boor de klokhuizen vanaf de onderkant uit de peren. Meng de rozijnen met jam en kaneelpoeder. Vul de perenholten hiermee.
  • 3 Leg 2 plakken filodeeg kruislings op elkaar en bestrijk ze met wat gesmolten boter.
  • 4 Leg de peer in het midden en vouw het deeg aan de bovenkant om de steeltjes. Bestrijk de buitenkant met de rest van de gesmolten boter.
  • 5 Zet de peren op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
  • 6 Serveer ze lauwwarm met geklopte crème fraîche of slagroom waaraan vanille is toegevoegd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 7 gram