voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Krokante spruitjes met sinaasappeldip

Krokante spruitjes met sinaasappeldip

ingrediënten

600 gram spruitjes

150 milliliter volle yoghurt

150 milliliter kwark

2 eetlepels sinaasappelsap

1 mespunt paprikapoeder

1 theelepel sinaasappelrasp

150 gram bloem

2 eieren

4 eetlepels witte wijn

4 eetlepels water

2 eiwitten

frituurolie


  • 1 Kook de spruitjes 8-10 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Maak een dip van de kwark of volle yoghurt met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en het paprikapoeder.
  • 3 Klop een beslag van de bloem, de eieren, de witte wijn of het water, zout en peper en laat dit even rusten in de koelkast.
  • 4 Verhit frituurolie tot 180°C. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten door het beslag.
  • 5 Haal de spruitjes door het beslag en frituur ze in gedeeltes in 3-4 minuten goudbruin.
  • 6 Serveer de spruitjes met de dip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 15 gram