voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
recepten Krokante tilapia met basilicum

Krokante tilapia met basilicum

ingredi├źnten

600 gram tilapiafilets

2 citroenen

1 bosje basilicum

150 gram boter

1 vel filodeeg

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels olijfolie


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Dep de vis droog, bestrooi met zout en besprenkel met het sap van 1 citroen.
  • 2 Leg de filets naast elkaar op bakpapier. Leg basilicumblaadjes erop (houd wat achter om te garneren) en bestrijk royaal met boter.
  • 3 Verdeel het filodeeg erover en druk het over de visfilets heen.
  • 4 Bestrijk met de rest van de boter en laat een beetje stollen. Dit kan, mits gekoeld bewaard, even van tevoren.
  • 5 Snijd het deeg aan de randen van de vis bij zodat alleen de bovenkant van de vis bedekt is met deeg.
  • 6 Verhit de olie en bak hierin de deegkant van de vis in circa 2 minuten goudbruin.
  • 7 Keer om en bak op een lage stand de andere kant 2-3 minuten.
  • 8 Snijd de overige citroen in dunne plakjes. Garneer de vis met basilicum en citroen. Lekker met gebakken aardappels en groene groenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 28 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier