online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Krokante tilapia met mediterrane aardappelpuree

Krokante tilapia met mediterrane aardappelpuree

ingrediënten

750 gram kruimige aardappels

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

500 gram sperziebonen

75 gram tortillachips

50 gram belegen kaas

1 rode paprika

4 tilapiafilets

2 eetlepels citroensap


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de aardappels met zout gaar. Giet af en stamp de aardappels met de olijfolie, zout, peper en Provençaalse kruiden tot een gladde puree. Houd de puree warm.
  • 2 Kook intussen de sperziebonen gaar.
  • 3 Meng de chips met de kaas. Schep de paprikablokjes door het tortilla-kaasmengsel. Verwarm de ovengrill voor.
  • 4 Besprenkel de visfilets met citroensap en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper en bedek de visfilets met een laag van het tortillamengsel.
  • 5 Schuif de bakplaat 10 cm onder de ovengrill en rooster de tilapiafilets in 5-6 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Schep de geroosterde visfilets op 4 warme borden en serveer met de sperziebonen en de aardappelpuree.


voedingswaarde

energie 505 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 32 gram