voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Kropsla met gegrilde kip en munt

Kropsla met gegrilde kip en munt

ingrediënten

1 theelepel kipkruiden

1 eetlepel olie

400 gram kipfilets

300 gram sperziebonen

1 krop botersla

2 takjes verse munt

50 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

1 theelepel mosterd

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel witte wijnazijn

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel yoghurt


  • 1 Meng de kipkruiden met de olie en smeer hiermee de kip in.
  • 2 Bak de kip in een koekenpan in circa 20 minuten om en om goudbruin en gaar. Neem de kip uit de pan en laat een beetje afkoelen.
  • 3 Kook de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar in water met zout. Spoel ze met koud water en laat ze verder afkoelen.
  • 4 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de kipfilet in dikke plakken.
  • 5 Meng de kropsla met de sperziebonen, munt (alleen de blaadjes) en dressing en schep dit op borden. Verdeel de kip erover en bestrooi met wat versgemalen peper en kaasflinters.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 31 gram