voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
recepten Kropsla-soep met krokante parmaham

Kropsla-soep met krokante parmaham

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

4 plakjes parmaham

4 pakjes serranoham

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 theelepel gedroogde dragon

100 milliliter slagroom

1 krop sla

1 liter groentebouillon

1 liter kippenbouillon


  • 1 Verwarm de olie op lage stand en bak de hamreepjes langzaam uit. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Voeg de gesnipperde sjalot, de knoflook en de dragon aan het bakvet toe en laat op lage stand circa 5 minuten fruiten.
  • 3 Klop ondertussen de room lobbig met een snufje zout en zet koud weg.
  • 4 Voeg de slareepjes en de kokende bouillon toe aan de ui, de knoflook en de dragon en laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.

wijnadvies

Fraai met Italiaanse Pinot Grigio van Montalto. Die is ook heerlijk als aperitief voordat je aan de soep gaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 6 gram