voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
Recepten Kruidenmayonaise

Kruidenmayonaise

ingredi├źnten

2 eieren

2 theelepels mosterd

2 eetlepels azijn

2 eetlepels wittewijnazijn

300 milliliter zonnebloemolie

300 milliliter olijfolie

2 eetlepels groene kruiden


  • 1 Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
  • 2 Meng de eieren met 1-2 theelepels mosterd en een snufje zout in de kom van een keukenmachine of gebruik een staafmixer met mengbeker.
  • 3 Klop alles lichtgeel en romig. Voeg al kloppend (of terwijl de machine draait) druppelsgewijs de (wittewijn)azijn en in een dun straaltje voorzichtig de zonnebloem- of olijfolie toe.
  • 4 Als ongeveer de helft van de olie is opgenomen en de mayonaise dikker wordt, kun je de olie iets sneller toevoegen. Breng op smaak met peper.
  • 5 Voeg de verse groene kruiden (dille, bieslook, peterselie en/of basilicum) toe.

bereidingstip

Vervang in dit recept de zelf gemaakte mayonaise door 300 ml kant-en-klare mayonaise. Roer de kruiden erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram