voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Kruidentaartje met Hollandse garnalen

Kruidentaartje met Hollandse garnalen

ingrediënten

400 gram kruimige aardappels

1 eetlepel platte peterselie

1 eetlepel bieslook

25 gram boter

100 gram Hollandse garnalen

100 gram garnalen

125 milliliter zure room

bieslook


benodigdheden

kookring

  • 1 Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet ze af en stamp met de peterselie, bieslook, boter, zout en peper tot een puree.
  • 2 Vorm er met de kookring taartjes van op de borden. Verdeel de garnalen en een toefje zure room erover. Garneer met sprietjes bieslook.

bereidingstip

Vervang de bieslook in dit recept door bosui en voeg 1 eetlepel pesto toe aan de puree.

wijnadvies

Green Grüner Veltliner bij bieslook, maar kies je voor pesto? Schenk dan Italiaans wit, bijvoorbeeld Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 8 gram