online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Kruidenzalm met ricotta en rauwe ham

Kruidenzalm met ricotta en rauwe ham

ingrediënten

125 gram ricotta

citroen

1 handje platte peterselie

1 handje bieslook

1 eetlepel oregano

1 eetlepel paneermeel

1 teentje knoflook

4 zalmfilets

4 plakken rauwe hammen

600 gram broccoli

250 gram cherry-/kerstomaatjes

4 eetlepels olijfolie

200 gram quinoa


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de ricotta met de citroenrasp, -sap, kruiden, paneermeel en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bestrijk de zalm aan een kant met dit mengsel en wikkel de rauwe ham eromheen. Leg op een bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Leg intussen de broccoli en tomaatjes op de andere bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zeezout.
  • 4 Rooster de groenten (tegelijk met de zalm) circa 15 minuten in de oven. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Serveer de zalm met de geroosterde broccoli, tomaatjes en quinoa.

wijnadvies

Kies bij dit recept een klassieke Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde

energie 595 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 38 gram