online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

ingredi├źnten

500 gram magere runderlappen

60 milliliter olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel kaneelpoeder

1 rode peper

1 winterwortel

2 grote tomaten

1 eetlepel cacaopoeder

250 milliliter vleesbouillon

400 gram kidneybonen


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan.
  • 2 Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee.
  • 3 Schep de tomaat en cacao erdoor en bak 3-4 minuten.
  • 4 Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • 5 Laat op een lage stand circa 2 uur zachtjes stoven.
  • 6 Roer circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de bonen erdoor en verwarm mee.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 34 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier