voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kruidige couscous met verse abrikozen, nectarine en kip

Kruidige couscous met verse abrikozen, nectarine en kip

ingrediënten

4 kippenbouten

1 eetlepel kipkruiden

2 teentjes knoflook

1 theelepel komijnzaad

1 verse gember

3 eetlepels olijfolie

citroen

300 gram couscous

3 abrikozen

2 nectarines

1 bos verse koriander

1 bos platte peterselie

100 gram gerookte amandelen


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de kippenbouten in een ovenschaal, bestrooi met de kipkruiden, knoflook, komijn en gember. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels water. Schep om en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • 2 Braad de kippenbouten midden in de oven in circa 30 minuten medium-gaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Verwijder het folie van de kip en braad nog 15 minuten. Laat 10 minuten afkoelen buiten de oven.
  • 4 Schep de couscous los met zout, de rest van de olijfolie, de rest van het citroensap en de citroenrasp.
  • 5 Doe het fruit en de kruiden erdoor. Trek met een vork het vlees van de kippenbouten en schep door de jus.
  • 6 Schep de kip met de jus door of op de couscous en bestrooi met de amandelen.
  • 7 Lekker met platbrood en citroen-gemberlimonade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 54 gram