online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kruidige geitenkaasfondue met honing

Kruidige geitenkaasfondue met honing

ingrediënten

350 milliliter witte wijn

1 theelepel rozemarijn

1 theelepel tijm

2 eetlepels honing

400 gram harde geitenkaas

150 gram zachte geitenkaas

100 milliliter slagroom

100 milliliter kookroom

2 eetlepels maizena

1 stokbrood


  • 1 Breng de wijn met de rozemarijn of tijm en de honing aan de kook.
  • 2 Voeg op een lage stand al roerend in gedeelten de geraspte harde geitenkaas en verkruimelde zachte geitenkaas toe en laat deze smelten. Roer de room erdoor.
  • 3 Bind met de aangelengde maizena en breng de kaasfondue verder op smaak met peper. Lekker met stokbrood of grof bruinbrood.

bereidingstip

Wijn is een goede basis voor elke kaasfondue. Maar er is veel meer mogelijk, zoals bouillon, bier, volle melk, appelsap of (witte) druivensap. Iedere vloeistof geeft zijn eigen karakter aan je gerecht.. Blijf goed roeren terwijl de kaas smelt, om te voorkomen dat deze een klont gaat vormen.. Zorg dat de fondue warm blijft en gebruik een rechaud/theelichtje.. Natuurlijk gebruik je brood om te dippen, maar er is veel meer mogelijk. Leef je uit met stukjes groente als wortel, komkom­mer, bloemkool en tomaat. Denk ook eens aan (geblancheerde) paddenstoelen, een aanrader! En sluit af met partjes peer of druiven.

wijnadvies

J. Meyer Pinot Blanc, Green Grüner Veltliner of Nava Rueda passen prima bij dit recept.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram