voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
recepten Kruidige kaaspannenkoek

Kruidige kaaspannenkoek

ingrediënten

50 gram bloem

theelepel paprikapoeder

1 snufje korianderpoeder (ketoembar)

4 eieren

1 eetlepel peterselie

1 eetlepel bieslook

4 eetlepels melk

1 eetlepel citroensap

100 gram belegen kaas

1 eetlepel boter

1 eetlepel olie


  • 1 Meng de bloem, het paprikapoeder, de koriander, zout en peper.
  • 2 Splits de eieren. Roer de eidooiers, de peterselie of bieslook en de melk door elkaar en klop dit door de bloem.
  • 3 Klop de eiwitten met 1 eetlepel citroensap stijf en spatel dit door het beslag.
  • 4 Schep er 75 gram van de geraspte kaas luchtig erdoor. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan.
  • 5 Schenk het beslag in de pan, dek af en bak de pannenkoek 8-10 minuten op een lage stand.
  • 6 Keer om, strooi er nog 25 gram geraspte kaas over en bak nog 3 minuten. Snijd de pannenkoek in 4 punten. Lekker met stroop of honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 14 gram