voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Kruidige kaaspannenkoek

Kruidige kaaspannenkoek

ingredi├źnten

50 gram bloem

theelepel paprikapoeder

1 snufje korianderpoeder (ketoembar)

4 eieren

1 eetlepel peterselie

1 eetlepel bieslook

4 eetlepels melk

1 eetlepel citroensap

100 gram belegen kaas

1 eetlepel boter

1 eetlepel olie


  • 1 Meng de bloem, het paprikapoeder, de koriander, zout en peper.
  • 2 Splits de eieren. Roer de eidooiers, de peterselie of bieslook en de melk door elkaar en klop dit door de bloem.
  • 3 Klop de eiwitten met 1 eetlepel citroensap stijf en spatel dit door het beslag.
  • 4 Schep er 75 gram van de geraspte kaas luchtig erdoor. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan.
  • 5 Schenk het beslag in de pan, dek af en bak de pannenkoek 8-10 minuten op een lage stand.
  • 6 Keer om, strooi er nog 25 gram geraspte kaas over en bak nog 3 minuten. Snijd de pannenkoek in 4 punten. Lekker met stroop of honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 14 gram