online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Kruidige kabeljauwschotel

Kruidige kabeljauwschotel

ingrediënten

250 gram rijst

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

theelepel kaneelpoeder

mespunt cayennepeper

theelepel paprikapoeder

theelepel komijnpoeder (djinten)

400 gram tomatenblokjes

50 gram rozijnen

500 gram diepvriesdoperwten

50 gram geschaafde amandelen


benodigdheden

ovenschaal met deksel

  • 1 Kook de rijst. Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de vis in met een mengsel van kaneelpoeder, cayennepeper, paprikapoeder en komijn.
  • 2 Doe de helft van de tomatenblokjes met sap in de ovenschaal. Verdeel de helft van de rozijnen en het overgebleven specerijenmengsel erover. Leg hier de vis op en verdeel de rest van de tomatenblokjes en rozijnen over de vis. Zet het gerecht circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Kook de doperwten gaar. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Bestrooi de kabeljauwschotel voor het serveren met de amandelen en serveer met de rijst en de doperwten.

bereidingstip

Je kunt in plaats van kabeljauw ook koolvis of tilapia gebruiken.


voedingswaarde

energie 555 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 42 gram