voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Kruidige vegastoof met abrikozen

Kruidige vegastoof met abrikozen

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 koolrapen

100 gram gedroogde abrikozen

1 snufje chilipepervlokken

2 kruidnagels

1 kaneelstokje

250 milliliter groentebouillon

400 gram vegetarische stukjes

1 bosje peterselie


  • 1 Verhit de olie in een stoofpan en fruit hierin de ui op een lage stand in circa 5 minuten zacht en kleverig. Voeg de knoflook en koolraap toe en roerbak een paar minuten mee.
  • 2 Voeg de abrikozen, chilipeper en specerijen toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat afgedekt circa 10 minuten stoven op een lage stand.
  • 3 Voeg de vegetarische stukjes toe en stoof nog 5 minuten. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.

bereidingstip

Vervang in dit recept de koolraap door blokjes geschilde knolselderij of winterwortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 5 gram