online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
40 min.
voorgerecht
Recepten Kurkumapoffer met bloemkoolcrème en pistachekaramel

Kurkumapoffer met bloemkoolcrème en pistachekaramel

ingrediënten

100 milliliter melk

2 gram gedroogde gist

1 ei

1 mespunt kurkuma

2 eetlepels olijfolie

75 gram bloem

20 gram Parmezaanse kaas

waterkers

veldsla

10 gram boter

25 gram suiker

25 gram pistachenoten

1 snufje chilipepervlokken


benodigdheden

bakpapier

spuitzak

  • 1 Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag op een lage stand en bestrijk met olijfolie. Schep met 2 lepels hoopjes beslag in de pan en laat een paar minuten garen.
  • 2 Keer de poffers om en bak nog 1 minuut. Neem uit de pan en leg tussen 2 stukken bakpapier. Bak zo 12 kleine poffers.
  • 3 Stapel ze op en verdeel de bloemkoolcrème (zie tip) erover met 2 kleine lepeltjes of een spuitzak.
  • 4 Breek of verkruimel de pistachekaramel en strooi erover. Garneer met waterkers.

bereidingstip

Verdeel een bloemkoolcrème over de poffers: verwarm 1 eetl. boter en fruit 1 gesnipperde sjalot. Voeg 1⁄2 theel. kurkuma (koenjit), mespunt komijnpoeder, snufje chilipoeder en 250 gram fijngesneden bloemkool toe en roerbak 1 minuut. Voeg 3 eetl. water toe en stoof afgedekt in 5 minuten beetgaar. Giet af, pureer met 2 eetl. crème fraîche en een mespunt citroenrasp. Breng op smaak met zout en klop 20 gram koude boter in stukjes erdoorheen.

wijnadvies

Begin lekker fris met Jean Sablenay Chardonnay.


voedingswaarde

energie 345 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 10 gram