voor 10:00 besteld vandaag in huis

12 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Kwarkmuffins met warme ananassaus

Kwarkmuffins met warme ananassaus

ingrediënten

4 eieren

100 milliliter zonnebloemolie

100 milliliter vruchtenkwark banaan

100 milliliter vruchtenkwark perzik

75 gram suiker

225 gram zelfrijzend bakmeel

75 gram blanke rozijnen

1 potje ananasjam

1 eetlepel marasquin

1 eetlepel passievruchtenlikeur


benodigdheden

papieren cupcakevormpje

muffinbakblik

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los. Voeg de zonnebloemolie, de kwark en de suiker toe en klop dit mengsel glad.
  • 2 Voeg het zelfrijzend bakmeel en de rozijnen toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  • 3 Schep 2-3 eetlepels beslag in de cakevormpjes of in de muffinplaat. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten lichtbruin.
  • 4 Laat ze 5 minuten in de vormpjes of plaat op het rooster afkoelen.
  • 5 Verwarm intussen de ananasjam zonder te koken. Meng de marasquin erdoor en presenteer deze saus bij de muffins.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 5 gram