online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
Recepten La Bandera Dominicana

La Bandera Dominicana

ingredi├źnten

6 kippenbouten

3 limoenen

100 milliliter blanke azijn

6 teentjes knoflook

3 eetlepels verse oregano

2 eetlepels korianderzaadjes

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

3 eetlepels paprikapoeder

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels bruine basterdsuiker

1 blikje tomatenpuree

bosje verse koriander

2 rode puntpaprika’s

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

2 uien

2 tomaten

1 bol knoflook

eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel gedroogde oregano

2 blikken bruine bonen

pompoen

1 bosje verse koriander

2 groentebouillontabletten

2 vleesbouillontabletten

200 milliliter gezeefde tomaten

300 gram basmatirijst

300 gram Surinaamse rijst


  • 1 Verhit de olie, voeg de bruine suiker toe en laat licht karamelliseren. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin.
  • 2 Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee. Voeg het overgebleven marinadevocht, 250 ml water, de koriander en zout en peper naar smaak toe. Stoof zachtjes 30 minuten.
  • 3 Snijd intussen voor de bonensaus 1 puntpaprika, zonder zaadjes, in blokjes en halveer de andere puntpaprika.
  • 4 Verhit de olie, fruit hierin de ui, puntpaprikablokjes en tomaten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • 5 Schep de paprikapoeder, oregano, de rest van de knoflook, de bruine bonen, 1,5 liter water, de pompoen, halve puntpaprika’s, het bosje koriander, de bouillonblokjes en peper toe. Kook zachtjes 25-30 minuten.
  • 6 Haal de koriander en halve puntpaprika’s eruit. Voeg de gezeefde tomaten toe.
  • 7 Druk voor de binding met de bolle kant van een soeplepel een beetje van de bonen en pompoen fijn. Laat de saus iets indikken.
  • 8 Kook intussen de rijst. Serveer de gerechten naast elkaar.

bereidingstip

Serveer er avocadopartjes, bestrooid met een beetje zout, en gebakken banaan bij.


voedingswaarde

energie 695 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 46 gram