voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
recepten La Bandera Dominicana

La Bandera Dominicana

ingredi├źnten

6 kippenbouten

3 limoenen

100 milliliter blanke azijn

6 teentjes knoflook

3 eetlepels verse oregano

2 eetlepels korianderzaadjes

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

3 eetlepels paprikapoeder

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels bruine basterdsuiker

1 blikje tomatenpuree

bosje verse koriander

2 rode puntpaprika’s

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

2 uien

2 tomaten

1 bol knoflook

eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel gedroogde oregano

2 blikken bruine bonen

pompoen

1 bosje verse koriander

2 groentebouillontabletten

2 vleesbouillontabletten

200 milliliter gezeefde tomaten

300 gram basmatirijst

300 gram Surinaamse rijst


  • 1 Verhit de olie, voeg de bruine suiker toe en laat licht karamelliseren. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin.
  • 2 Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee. Voeg het overgebleven marinadevocht, 250 ml water, de koriander en zout en peper naar smaak toe. Stoof zachtjes 30 minuten.
  • 3 Snijd intussen voor de bonensaus 1 puntpaprika, zonder zaadjes, in blokjes en halveer de andere puntpaprika.
  • 4 Verhit de olie, fruit hierin de ui, puntpaprikablokjes en tomaten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • 5 Schep de paprikapoeder, oregano, de rest van de knoflook, de bruine bonen, 1,5 liter water, de pompoen, halve puntpaprika’s, het bosje koriander, de bouillonblokjes en peper toe. Kook zachtjes 25-30 minuten.
  • 6 Haal de koriander en halve puntpaprika’s eruit. Voeg de gezeefde tomaten toe.
  • 7 Druk voor de binding met de bolle kant van een soeplepel een beetje van de bonen en pompoen fijn. Laat de saus iets indikken.
  • 8 Kook intussen de rijst. Serveer de gerechten naast elkaar.

bereidingstip

Serveer er avocadopartjes, bestrooid met een beetje zout, en gebakken banaan bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 46 gram