voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Lamskarbonades met vijgenvulling

Lamskarbonades met vijgenvulling

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

1 theelepel gedroogde salie

100 gram gedroogde vijgen

4 eetlepels rode port 

8 dikke lamskoteletten

2 eetlepels boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct


  • 1 Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes met de salie in circa 4 minuten zacht en lichtbruin.
  • 2 Voeg de stukjes vijg en de port toe en laat afgedekt 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de lamskoteletten met een klein scherp mes een stukje in zodat er een holte ontstaat.
  • 4 Bestrooi de koteletten van binnen en buiten met zout en peper en vul ze met de vijgen. Steek de opening met een prikker vast.
  • 5 Verwarm de boter in dezelfde pan en bak de lamskoteletten om en om in circa 3 minuten per kant bruin en gaar.

bereidingstip

Lekker met couscous.

wijnadvies

In Spanje drinken ze er graag Finca de Labarca crianza bij. In Zuid-Afrika Cabernet Sauvignon/Merlot van Danie de Wet. In Chili Viña Maipo Carmenère of Indomita Cabernet Sauvignon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 30 gram