voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Lamskarbonades met vijgenvulling

Lamskarbonades met vijgenvulling

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

1 theelepel gedroogde salie

100 gram gedroogde vijgen

4 eetlepels rode port 

8 dikke lamskoteletten

2 eetlepels boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct


  • 1 Verwarm de olijfolie en fruit de sjalotjes met de salie in circa 4 minuten zacht en lichtbruin.
  • 2 Voeg de stukjes vijg en de port toe en laat afgedekt 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de lamskoteletten met een klein scherp mes een stukje in zodat er een holte ontstaat.
  • 4 Bestrooi de koteletten van binnen en buiten met zout en peper en vul ze met de vijgen. Steek de opening met een prikker vast.
  • 5 Verwarm de boter in dezelfde pan en bak de lamskoteletten om en om in circa 3 minuten per kant bruin en gaar.

bereidingstip

Lekker met couscous.

wijnadvies

In Spanje drinken ze er graag Finca de Labarca crianza bij. In Zuid-Afrika Cabernet Sauvignon/Merlot van Danie de Wet. In Chili Viña Maipo Carmenère of Indomita Cabernet Sauvignon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 30 gram