voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Lamskerrie met dadels ‘en croute’

Lamskerrie met dadels ‘en croute’

ingrediënten

3 eetlepels olie

750 gram lamsvlees

750 gram rundvlees

2 eetlepels kerriepoeder

375 gram uien

125 gram dadels

125 milliliter witte wijn

125 milliliter bouillon

125 milliliter Bulgaarse yoghurt

125 milliliter Griekse yoghurt

125 milliliter zure room

6 plakjes bladerdeeg


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verhit de olie en schroei het lamsvlees hierin dicht. Voeg de kerrie en ui toe en bak mee.
  • 2 Voeg de dadels, wijn, yoghurt en zure room toe en laat circa 45 minuten sudderen. Schep het vlees eruit en laat het vocht inkoken tot de helft.
  • 3 Giet het stoofvocht weer over het vlees en schep in de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 4 Rol de plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een lange lap en rol het bladerdeeg uit over de schaal. Snijd bij en decoreer eventueel met de restjes deeg.
  • 5 Steek schoorsteentjes van aluminiumfolie erin en bak de lasmkerrie met dadels nog 45 minuten in de oven.

bereidingstip

Gebruik voor dit recept ook eens een rol koelvers bladerdeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 32 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier