online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
Recepten Langzaam geroosterd varkensvlees met gestoomde broodjes

Langzaam geroosterd varkensvlees met gestoomde broodjes

ingredi├źnten

1 teentje knoflook

4 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels honing

1 theelepel vijfkruidenpoeder

1 theelepel gedroogde chilipeper

500 gram schouderkarbonades

150 milliliter kippenbouillon

2 eetlepels koriander

300 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

1 eetlepel suiker

200 milliliter melk

2 eetlepels zonnebloemolie


benodigdheden

bakpapier

stoommandje

stoompan

  • 1 Knip 12 stukjes bakpapier van 10x10 cm.
  • 2 Maak 12 balletjes van het brooddeeg en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ovaaltjes. Bestrijk het deeg licht met olie en klap de ovale broodjes dubbel tot halvemaantjes.
  • 3 Leg elk balletje op een stukje bakpapier en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  • 4 Vul een pan voor 1/3 met water en breng aan de kook. Leg een aantal broodjes in een stoommandje (zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is zodat de stoom erdoor kan) en stoom de broodjes in circa 15 minuten gaar. Herhaal totdat alle broodjes zijn gestoomd.
  • 5 Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en meng wat van het kookvocht erdoorheen.
  • 6 Serveer het vlees op een gestoomd broodje en bestrooi met de koriander. Lekker met reepjes zoetzure komkommer.


voedingswaarde

energie 210 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 11 gram