voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
recepten Lasagne al forno

Lasagne al forno

ingrediënten

2 pakken lasagnevellen

200 gram mozzarella

250 gram saucijzen

250 gram braadworsten

1 ui

1 wortel

1 stengel bleekselderij

1 scheutje olijfolie

250 gram rundergehakt

glas rode wijn

500 gram gezeefde tomaten

1 laurierblaadje

50 gram boter

50 gram bloem

500 milliliter melk

snufje nootmuskaat


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Ontvel de verse worst en verbrokkel het vlees.
  • 2 Fruit voor de tomatensaus de ui, wortel en bleekselderij 3-5 minuten in een scheutje olijfolie in een braadpan.
  • 3 Voeg het gehakt en de worst toe en bak het rul.
  • 4 Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.
  • 5 Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblaadje, zout en peper toe.
  • 6 Doe het deksel op de pan en laat de saus circa 30 minuten pruttelen.
  • 7 Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut.
  • 8 Schenk de melk er beetje bij beetje bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
  • 9 Blijf roeren tot de saus bindt in 4-5 minuten.
  • 10 Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • 11 Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
  • 12 Schep een laagje tomatensaus en bechamelsaus in de schaal.
  • 13 Leg er een laag lasagnevellen op. Schep op de lasagnevellen een laag tomatensaus en bechamelsaus. Ga zo verder tot de ingrediënten op zijn.
  • 14 Eindig met een laag tomatensaus en bechamelsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
  • 15 Bak de lasagne 30-35 minuten in het midden van de oven.
  • 16 Haal de lasagne uit de oven en serveer.

bereidingstip

Vervang mozzarella door geraspte pecorino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1125 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 123 gram
eiwit 58 gram