online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
Recepten Lasagne al forno

Lasagne al forno

ingrediënten

2 pakken lasagnevellen

200 gram mozzarella

250 gram saucijzen

250 gram braadworsten

1 ui

1 wortel

1 stengel bleekselderij

1 scheutje olijfolie

250 gram rundergehakt

glas rode wijn

500 gram gezeefde tomaten

1 laurierblaadje

50 gram boter

50 gram bloem

500 milliliter melk

snufje nootmuskaat


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Ontvel de verse worst en verbrokkel het vlees.
  • 2 Fruit voor de tomatensaus de ui, wortel en bleekselderij 3-5 minuten in een scheutje olijfolie in een braadpan.
  • 3 Voeg het gehakt en de worst toe en bak het rul.
  • 4 Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.
  • 5 Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblaadje, zout en peper toe.
  • 6 Doe het deksel op de pan en laat de saus circa 30 minuten pruttelen.
  • 7 Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut.
  • 8 Schenk de melk er beetje bij beetje bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
  • 9 Blijf roeren tot de saus bindt in 4-5 minuten.
  • 10 Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • 11 Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
  • 12 Schep een laagje tomatensaus en bechamelsaus in de schaal.
  • 13 Leg er een laag lasagnevellen op. Schep op de lasagnevellen een laag tomatensaus en bechamelsaus. Ga zo verder tot de ingrediënten op zijn.
  • 14 Eindig met een laag tomatensaus en bechamelsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
  • 15 Bak de lasagne 30-35 minuten in het midden van de oven.
  • 16 Haal de lasagne uit de oven en serveer.

bereidingstip

Vervang mozzarella door geraspte pecorino.


voedingswaarde

energie 1125 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 123 gram
eiwit 58 gram