voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
55 min.
hoofdgerecht
Recepten Lasagne al forno met worstvlees

Lasagne al forno met worstvlees

ingrediënten

250 gram braadworsten

250 gram saucijzen

1 ui

1 wortel

1 stengel bleekselderij

1 eetlepels olijfolie

250 gram rundergehakt

150 milliliter rode wijn

500 gram gezeefde tomaten

1 laurierblaadje

50 gram boter

50 gram bloem

500 milliliter melk

nootmuskaat

500 gram lasagnevellen

200 gram mozzarella


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Ontvel de verse worst en verbrokkel het vlees.
  • 2 Fruit voor de tomatensaus de ui, de wortel en de bleekselderij 3-5 minuten in de olijfolie in een braadpan.
  • 3 Voeg het gehakt en de worst toe en bak het rul. Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.
  • 4 Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblaadje, zout en peper toe. Doe het deksel op de pan en laat de saus circa 30 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
  • 5 Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut.
  • 6 Schenk de melk er beetje bij beetje bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan. Blijf roeren tot de saus bindt in 4-5 minuten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200°C. Schep een laagje tomatensaus en bechamelsaus in de schaal. Leg er een laag lasagnevellen op.
  • 8 Schep op de lasagnevellen een laag tomatensaus en bechamelsaus. Ga zo verder tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag tomatensaus en bechamelsaus.
  • 9 Verdeel de mozzarella over de lasagne. Bak de lasagne 30-35 minuten in het midden van de oven. Haal de lasagne uit de oven en serveer.

bereidingstip

Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 38 gram