online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Lasagne met aubergines en mozzarella

Lasagne met aubergines en mozzarella

ingrediënten

2 kleine aubergines

500 gram gemengde paddenstoelen

500 gram champignons

2 bollen mozzarella

4 teentjes knoflook

5 eetlepels olijfolie

25 gram pijnboompitten

12 witte lasagnebladen

12 groene lasagnebladen

blik tomatenblokjes

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

50 gram extra belegen kaas

50 gram boter

50 gram bloem

500 milliliter melk


benodigdheden

rechthoekige ovenschaal

  • 1 Verwijder de uiteinden van de aubergines en snijd ze vervolgens in de lengte in dunne plakken. Bestrooi deze met een beetje zout en laat ze een half uur in een vergiet staan. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit enkele lepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken op een vrij warme hittebron aan beide kanten gaar. Schep ze uit de pan.
  • 3 Rooster in de koekenpan de pijnboompitten lichtbruin en schep ze uit de pan in een kom.
  • 4 Maak de witte (béchamel)saus: laat de boter in een saus- of steelpan smelten en roer de bloem erdoor. Verwarm de bloem al roerend gedurende 2 minuten en voeg daarna bij kleine beetjes tegelijk en steeds roerend de melk toe. Kook de saus op een lage hittebron gedurende een minuut of 2. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 5 Bedek de bodem van de schaal met lasagnevellen. Vul de schaal afwisselend met aubergineplakken, plakjes paddenstoel, knoflookstukjes, stukjes tomaat, Provençaalse kruiden, plakjes mozzarella, wat pijnboompitten en saus. Dek toe met lasagnevellen. De laatste laag bestaat uit de saus waarop plakjes mozzarella worden gelegd.
  • 6 Bestrooi de mozzarella met de geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 35 minuten in de oven.


voedingswaarde

energie 845 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 35 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier