online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Lasagne met gerookte zalm en visfilet

Lasagne met gerookte zalm en visfilet

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 ui

5 draadjes saffraan

150 milliliter droge witte wijn

2 teentjes knoflook

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

100 gram mascarpone

16 lasagnevellen

200 gram gerookte zalm

400 gram visfilets

1 ei

citroen


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Laat de saffraan weken in de wijn.
  • 2 Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe aan de uien en fruit nog 1 minuut. Blus af met de wijn met saffraan en voeg de tomatenblokjes toe.
  • 3 Laat de saus op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
  • 4 Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Roer er een paar eetlepels mascarpone doorheen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met een lepeltje saus en leg hier 4 lasagnevellen op.
  • 6 Schep er een paar lepels saus op en beleg met de gerookte zalm.
  • 7 Herhaal dit 2 keer met pastavellen, saus en repen visfilet en eindig met een laag pastavellen.
  • 8 Roer de overige mascarpone los met het ei, het citroensap en de -rasp. Giet dit over de pastavellen en bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en bruin in de oven.


voedingswaarde

energie 675 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 44 gram