voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
recepten Lasagne met gerookte zalm en visfilet

Lasagne met gerookte zalm en visfilet

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

1 ui

5 draadjes saffraan

150 milliliter droge witte wijn

2 teentjes knoflook

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

100 gram mascarpone

16 lasagnevellen

200 gram gerookte zalm

400 gram visfilets

1 ei

citroen


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Laat de saffraan weken in de wijn.
  • 2 Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe aan de uien en fruit nog 1 minuut. Blus af met de wijn met saffraan en voeg de tomatenblokjes toe.
  • 3 Laat de saus op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
  • 4 Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Roer er een paar eetlepels mascarpone doorheen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met een lepeltje saus en leg hier 4 lasagnevellen op.
  • 6 Schep er een paar lepels saus op en beleg met de gerookte zalm.
  • 7 Herhaal dit 2 keer met pastavellen, saus en repen visfilet en eindig met een laag pastavellen.
  • 8 Roer de overige mascarpone los met het ei, het citroensap en de -rasp. Giet dit over de pastavellen en bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en bruin in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 44 gram