online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Lasagne met pompoen en geitenkaas

Lasagne met pompoen en geitenkaas

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel oregano

1 eetlepel verse tijm

1 laurierblaadje

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

600 gram pompoenen

1 zakje mix voor bechamelsaus

500 milliliter melk

1 pak lasagnebladen

200 gram zachte geitenkaas

20 gram pijnboompitten


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit 3 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak nog 1 minuut. Roer de tomatenpuree erdoor en fruit even mee.
  • 2 Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Laat de saus op een lage stand circa 15 minuten pruttelen.
  • 3 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Leg de plakken pompoen op een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de resterende olie. Bestrooi met zout en versgemalen peper en rooster de pompoen hoog in de oven in circa 15 minuten gaar en bruin. Neem uit de oven en laat staan tot later gebruik.
  • 4 Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een deel van de tomatensaus. Bedek met lasagnebladen en vervolg met een paar lepels saus en 1/3 van de pompoen. Bestrooi met wat geitenkaas en maak nog 2 van deze lagen.
  • 6 Eindig met een laag lasagnebladen en bedek met de bechamelsaus. Bestrooi met de overige geitenkaas en de pijnboompitten. Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin. Neem uit de oven en wacht even met aansnijden, zodat de lasagne wat steviger kan worden.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 24 gram