4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Lasagne met prei en zalm

Lasagne met prei en zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
175 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

1 liter melk

dit product is niet beschikbaar

80 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

200 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

700 gram preien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de prei in ringetjes. Kook in water met zout in 5 min. gaar. Snijd intussen de zalmfilet in reepjes.
  • 2 Smelt in een steelpan de boter. Voeg de bloem toe en laat, al roerend, 2 min. op een middelmatige stand garen. Schenk langzaam, al roerend met een garde, de melk erbij. Roer tot een gladde, gebonden saus. Laat de bechamelsaus nog 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de prei af en laat goed uitlekken. Schep een laag bechamelsaus in de ovenschaal. Dek af met 3 lasagnebladen. Verdeel er een laag prei en zalm over. Dek af met een laag bechamelsaus. Maak zo meer lagen met de rest van de lasagnebladen, prei en zalm. Eindig met lasagnebladen en een laag bechamelsaus. Bestrooi met de kaas.
  • 4 Bak de lasagne in de oven in 30 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip

Geef je vislasagne extra diepte met een bechamelsaus vol smaak: met citroenrasp, een scheutje witte wijn, dille of wat visbouillon bijvoorbeeld. En wissel gerust af: naast zalm doen ook kabeljauw, tonijn of makreel het heel goed in lasagne.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 829 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st