online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Lasagne met ragout van gehakt en champignons

Lasagne met ragout van gehakt en champignons

ingrediënten

400 gram half-om-half gehakt

100 gram pancetta

100 gram bacon

1 ui

250 gram champignons

1 theelepel gedroogde rozemarijn

3 teentjes knoflook

2 eetlepels bloem

250 milliliter vleesbouillon van tablet

16 lasagnebladen

2 bollen mozzarella

20 gram pijnboompitten


benodigdheden

rechthoekige ovenschaal

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Bak het gehakt en de pancetta gelijktijdig in een droge koekenpan rul en bruin.
  • 2 Voeg de ui toe en bak nog een paar minuten mee.
  • 3 Voeg de champignons, rozemarijn en knoflook toe en bak op middelhoge stand tot de champignons wat geslonken zijn.
  • 4 Strooi de bloem erover en roer dit even om. Giet de bouillon er al roerend bij en laat de ragout aan de kook komen. Laat op lage stand 5 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een rechthoekige ovenschaal of 4 ovenschaaltjes met een lepeltje ragout en leg hier 4 lasagnevellen op.
  • 6 Maak 3 lagen van de vulling en eindig met de laatste pastavellen. Bekleed de pastavellen met de plakjes mozzarella en bestrooi met een snufje rozemarijn, de pijnboompitten en wat gemalen (witte) peper.
  • 7 Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.


voedingswaarde

energie 795 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 49 gram