online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Lasagne met ricotta, venkel en tomaat

Lasagne met ricotta, venkel en tomaat

ingrediënten

6 eetlepels olijfolie

2 venkelknollen

4 vleestomaten

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

200 gram ricotta

12 lasagnebladen

3 sneeën witbrood

75 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de venkel met zout en peper 4 minuten.
  • 2 Schep de venkel uit de pan. Bak de tomaten 2 minuten.
  • 3 Meng de helft van de tijm met zout en peper door de ricotta.
  • 4 Leg een laag lasagneblaadjes naast elkaar op de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover een laagje venkel en een laagje tomaat.
  • 5 Verdeel daarover een laagje ricotta. Vorm zo drie lagen. Dek de bovenkant af met lasagnebladen.
  • 6 Meng het broodkruim met de kaas en de rest van de tijm. Strooi dit over de bovenkant van de lasagne en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet het gerecht circa 25 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde

energie 605 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 23 gram