voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Lasagne met vis

Lasagne met vis

ingrediënten

12 groene lasagnebladen

1 eetlepel olijfolie

1 citroen

1 visbouillontablet

400 gram kabeljauwfilets

400 gram diepvrieskabeljauwfilets

1 blikje tonijn

7 tomaten

25 gram boter

4 eetlepels witte wijn

1 eetlepel verse dille

1 eetlepel verse peterselie

100 milliliter kookroom

150 gram garnalen

250 milliliter crème fraîche

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de lasagnevellen met 1 eetlepel olijfolie volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep ze uit de pan, dompel ze even in koud water en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.
  • 2 Breng 1 liter water met in plakken gesneden citroen en het visbouillontablet aan de kook. Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 3 minuten tegen de kook aan gaar worden. Schep de vis uit de pan.
  • 3 Giet de tonijn af. Kruis de tomaten in en leg ze 1 minuut in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken.
  • 4 Smoor de tomaten 10 minuten in de boter met de witte wijn. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Roer dille, kookroom, stukjes kabeljauw, tonijn en garnalen voorzichtig door het tomatenmengsel.
  • 6 Beleg de bodem van de ovenschaal met lasagnevellen. Bestrijk deze met 1/5 deel van de crème fraîche en peper en zout en 1/4 deel van het vismengsel. Herhaal dit 3 keer en eindig met crème fraîche. Strooi de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Eet er een groene salade bij.

wijnadvies

Een verdicchio of andere goede witte Italiaanse wijn verdient de voorkeur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 54 gram