online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Lasagne met vis

Lasagne met vis

ingrediënten

12 groene lasagnebladen

1 eetlepel olijfolie

1 citroen

1 visbouillontablet

400 gram kabeljauwfilets

400 gram diepvrieskabeljauwfilets

1 blikje tonijn

7 tomaten

25 gram boter

4 eetlepels witte wijn

1 eetlepel verse dille

1 eetlepel verse peterselie

100 milliliter kookroom

150 gram garnalen

250 milliliter crème fraîche

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de lasagnevellen met 1 eetlepel olijfolie volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep ze uit de pan, dompel ze even in koud water en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.
  • 2 Breng 1 liter water met in plakken gesneden citroen en het visbouillontablet aan de kook. Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 3 minuten tegen de kook aan gaar worden. Schep de vis uit de pan.
  • 3 Giet de tonijn af. Kruis de tomaten in en leg ze 1 minuut in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken.
  • 4 Smoor de tomaten 10 minuten in de boter met de witte wijn. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Roer dille, kookroom, stukjes kabeljauw, tonijn en garnalen voorzichtig door het tomatenmengsel.
  • 6 Beleg de bodem van de ovenschaal met lasagnevellen. Bestrijk deze met 1/5 deel van de crème fraîche en peper en zout en 1/4 deel van het vismengsel. Herhaal dit 3 keer en eindig met crème fraîche. Strooi de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Eet er een groene salade bij.

wijnadvies

Een verdicchio of andere goede witte Italiaanse wijn verdient de voorkeur.


voedingswaarde

energie 825 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 54 gram