voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Lasagne van aubergine

Lasagne van aubergine

ingrediënten

3 aubergines

100 milliliter olijfolie

3 sjalotjes

1 middelgrote ui

200 gram gemengde noten

4 sneeën meergranenbroden

4 sneeën volkorenbrood

mespunt chilipoeder

mespunt paprikapoeder

400 milliliter crème fraîche

400 milliliter demi crème fraîche

12 gedroogde tomaten op olie


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Bestrijk de aubergineplakken dun met olijfolie en rooster ze 2 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 3 Schep de noten, het broodkruim en het chilipoeder erdoor en roerbak circa 2 minuten.
  • 4 Bestrooi de aubergineplakken met zout en peper en bestrijk ze met crème fraîche. Leg 1 laag in een schaal. Verdeel hierover een laagje noten-broodmengsel en leg daar tomatenreepjes op.
  • 5 Herhaal deze laagjes en dek de bovenkant af met aubergine. Garneer met tomatenreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1050 kcal
vet 91 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 20 gram