4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Lasagnette met spinazie en geitenkaas

Lasagnette met spinazie en geitenkaas

ingredi├źnten

4 eetlepels pijnboompitten

8 eetlepels olijfolie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

400 gram tomatenblokjes

30 gram basilicum

250 gram cherry-/kerstomaatjes

400 gram spinazie

250 gram lasagnebladen

150 gram zachte geitenkaas


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten op een lage stand. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat even pruttelen.
  • 2 Pureer intussen met een staafmixer de basilicum, rest van de knoflook, de helft van de pijnboompitten en de overige olijfolie tot een basilicum-olie. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Voeg de tomaatjes toe aan de tomatensaus en laat de spinazie in porties erin slinken. Snijd de lasagnebladen in de lengte in vieren en kook ze in circa 4 minuten beetgaar. Roer de lasagnette door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de pasta over 4 borden en verkruimel de geitenkaas erover. Besprenkel met de basilicum-olie en bestrooi met de overige pijnboompitten.

bereidingstip

Bak de spinazie in dit recept niet te lang mee, de smaak wordt dan wat bitter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 23 gram
recall Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier