online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Lava cakejes met salted caramel

Lava cakejes met salted caramel

ingrediënten

100 gram pure chocolade

50 gram boter

30 gram bloem

3 eieren

60 gram suiker

pot salted caramel


benodigdheden

4 papieren cupcakevormpjes

muffinbakblik

  • 1 Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Schep de bloem erdoor.
  • 2 Klop de eieren in een aparte kom met de suiker wit en schuimig. Spatel het chocolademengsel erdoor.
  • 3 Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en giet het beslag erin tot de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn. Zet circa 30 minuten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 5 Schep in het midden van elk cakeje 1 eetlepel karamel en bak de cakejes 8-10 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en serveer lauwwarm.
  • 7 Lekker met een bolletje vanille-ijs.

bereidingstip

Vervang de chocolade door 75 gram gehakte hazelnoten met 2 eetlepels sinaasappel- of notenlikeur.


voedingswaarde

energie 610 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 8 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier