voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
recepten Leeuwpia’'s

Leeuwpia’'s

ingrediënten

1 pak filodeeg

1 winterpeen

100 gram gerookte kipfilets

2 lente-/bosuitjes

2 eetlepels olie


  • 1 Breng water met wat zout aan de kook.
  • 2 Neem het filodeeg uit de verpakking en laat het bedekt met een vochtige doek ontdooien.
  • 3 Rasp de wortel grof en blancheer de reepjes een minuut in het kokende water.
  • 4 Snijd de kipfilet in heel dunne reepjes.
  • 5 Leg een vel filodeeg op het werkblad en bestrijk met olie.
  • 6 Leg er een vel bovenop en snijd het vel dan doormidden zodat er twee vierkanten ontstaan. Doe dit ook met de rest van de deegvellen.
  • 7 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 8 Verdeel de wortel, kip en bosuitjes over de vierkantjes deeg.
  • 9 Rol het deeg op. Plak de naadjes dicht met wat olie of water.
  • 10 Leg alle rolletjes met het naadje naar onder op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 11 Bak de loempia’s in circa 20 minuten bruin en gaar. Serveer direct.

bereidingstip

Maak een vegetarische versie door de kip te vervangen door mie of groenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 13 gram