online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
12 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Lemon curd-taartjes met meringue en vanille-ijs

Lemon curd-taartjes met meringue en vanille-ijs

ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg

1 citroen

2 citroenen

100 gram boter

200 gram suiker

2 eieren

2 eidooiers

60 gram cranberrysaus

60 gram cranberrycompote

60 gram bosvruchtenjam

4 bollen vanille-ijs

100 gram witte schuimkransjes


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de plakjes bladerdeeg in de taartvormpjes en bak in de oven in 15 minuten goudbruin. Laat de bodempjes afkoelen en neem ze uit de vormpjes.
  • 3 Verwarm de citroenrasp en -sap met de boter en suiker in een steelpan op een lage stand tot de boter gesmolten is. Klop de eieren en eidooiers los in een kom.
  • 4 Giet het warme citroenmengsel uit de pan al roerend erbij in de kom en schenk dit mengsel weer terug in de pan. Breng al roerend op een lage stand aan de kook en blijf roeren tot het mengsel begint te binden en zo dik als yoghurt wordt. Zeef het mengsel boven een schaal en laat afgedekt afkoelen.
  • 5 Verdeel de lemon curd en cranberrysaus over de taartbodempjes en serveer met een bol vanille-ijs en de meringue of schuimkransjes.

bereidingstip

Nog sneller klaar? Gebruik dan kant-en-klare taartbodempjes voor dit recept.

wijnadvies

Bij dit zoete en toch frisse dessert drink je een zoete en frisse Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde

energie 805 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 101 gram
eiwit 10 gram