voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
55 min.
hoofdgerecht
Recepten Lenteratatouille met rozemarijnaardappels

Lenteratatouille met rozemarijnaardappels

ingrediënten

2 rode paprika's

2 gele paprika's

2 groene paprika's

1 aubergine

1 courgette

1 ui

3 teentjes knoflook

4 tomaten

4 grote aardappels

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

1 eetlepel rozemarijnnaaldje

1 theelepel gedroogde rozemarijn

6 eetlepels olijfolie


benodigdheden

2 ovenschalen

2 braadsledes

  • 1 Verwarm de ovengrill. Halveer de paprika's. Verwijder de zaadjes en leg de helften met de schil aan de bovenkant op een bakplaat.
  • 2 Zet deze onder de hete ovengrill tot het vel donkere plekken vertoont.
  • 3 Doe de paprika's daarna in een plastic zak, laat afkoelen en verwijder daarna de schillen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Verdeel de groenten over één ovenschaal en leg de plakjes aardappel in de andere schaal. Verdeel er zout en peper over.
  • 5 Bestrooi de groenten met de Italiaanse kruiden en de aardappelen met de rozemarijn.
  • 6 Sprenkel 4 eetlepels olijfolie over de groenten en 2 eetlepels over de aardappelen.
  • 7 Zet de gerechten in het midden van de oven en bak 35-40 minuten tot alles gaar is.

bereidingstip

deze geroosterde groenten smaken lekker bij gegrild vlees of vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 6 gram