voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Lentesalade met groene asperges

Lentesalade met groene asperges

ingredi├źnten

200 gram groene asperges

75 gram veldsla

1 appel

1 bosje radijsjes

1 avocado

1 limoen

50 milliliter yoghurt

1 bosje basilicum

3 takjes basilicum

4 eieren


  • 1 Verwijder de onderkant van de asperges Blancheer de asperges circa 3 minuten en laat afkoelen in koud water. Verdeel de veldsla, appel, asperges en radijsjes over een grote schaal.
  • 2 Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de avocado met het limoensap, de yoghurt, basilicum en een scheut water tot een vloeibare dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Kook de eieren (half)zacht. Schenk eventueel de dressing naar smaak over de salade en serveer met een gehalveerd ei en extra blaadjes basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 10 gram