online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Lentesalade met ricottarolletjes

Lentesalade met ricottarolletjes

ingrediënten

150 milliliter olijfolie

4 teentjes knoflook

1 citroen

handje verse basilicum

200 gram ricotta

12 plakken rookvlees

75 gram veldsla

75 gram gemengde bladsla

1 bakje tuinkers


  • 1 Verwarm de olijfolie met de knoflook tegen de kook aan, laat circa 5 minuten trekken en neem van de warmtebron.
  • 2 Rasp de schil van 1/2 citroen en houd apart. Pers de citroen uit en voeg het citroensap toe aan de knoflookolie.
  • 3 Hak 1 eetlepel basilicum fijn. Meng de citroenrasp en gehakte basilicum door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg de plakken rookvlees naast elkaar, verdeel de ricotta erover en vorm er rolletjes van.
  • 5 Schep de knoflook uit de olijfolie of zeef de olie. Haal het slamengsel door de dressing en verdeel over 4 borden. Leg de ricottarolletjes erop en bestrooi met de overige basilicum.

wijnadvies

De lentesalade loopt op rolletjes met een droge witte Huiswijn, Jean Sablenay Sauvignon Blanc of Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde

energie 195 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 2 gram